Раждането на нашата любима Бифидус

Раждането на нашата любима Бифидус

Как едно новородено бебе вдъхнови създаването на нашия продукт.

1980

Учените откриват щама бифидобактерия в коремчетата на новородените бебета.
Твърди се, че тази бактерия се среща в по-големи количества при кърмените бебета и казват, че те страдат от много по-малко проблеми с храносмилането.

Иновативна идея се заражда: да се създаде първия млечнокисел продукт с добавена стойност. Вдъхновени от ползите на бифидобактериите, нашите учени решават да ги комбинират с други щамове, създавайки различен млечнокисел продукт.

Провеждаме изследвания и тестове, за да намерим най-добрия щам на бифидобактерията. От задълбочени проучвания до инвитро скрининги, стотици щамове минават под микроскопа, за да се види кои щамове могат да оцелеят и да се развиват в млякото.

1985

Еврика! Култивираме микс от щамове, които обичат млякото и оцеляват през целия храносмилателен тракт, за да добавят повече добри бактерии в него.

Упс… нашата Бифидус не може да понесе жегата
на процеса на приготвяне на нашия млечнокисел продукт
Традиционната ферментация се постига на 43 градуса, които са твърде високи и създават прекалено киселинна среда за оцеляването на нашата Бифидус.

Нуждите на потребителите раждат иновации
за нов поглед върху ферментацията
за да осигурим перфектните условия за развиването на нашата Бифидус, ние създадохме специална палитра от млечнокисели ферменти, които могат да работят по-бавно и при по-ниски температури.

1987


Активиа е създадена
Благодарение на бавната ферментация за 8 часа на щадящите 37 градуса
Ние създадохме уникално нежен и кремообразен млечнокисел продукт с 4 милиарда живи пробиотични бактерии.

2000

Активиа влиза в залата на славата за бактериите.
Нашият уникален микс от щамове, включително и бифидус, е регистриран в Института „Пастьор“.

  • Линкът е копиран