Добрите неща се случват на 37° градуса

Добрите неща се случват на 37° градуса

Тази кремообразна текстура. Този нежен вкус. И тези милиарди добри пробиотични бактерии. Активиа нямаше да е това, което е, ако постоянно не създавахме нови успешни продукти.

25°C – Един слънчев ден води до едно кисело откритие

Първият млечнокисел продукт вероятно е открит случайно 10000 години пр. Хр., когато купичка със сурово животинско мляко се е вкиснало на слънцето.

По време на естествения процес на ферментация, млякото става по-гъсто и увеличава киселинността си като спира развитието на лошите бактерии.


43° – Нещата започват да се затоплят…и охлаждат

Първият модерен млечнокисел продукт излиза от кухнята на Данон през 1919-та година.

Векове наред млечнокиселите продукти традиционно са ферментирали на 43°C в киселинни условия. Тези условия са добри за някои бактерии, но не и за Бифидус – нашата уникалната бактерия. Тази жива пробиотична бактерия съществува най-добре при телесна температура и, като нас, предпочита по-охладен и мек на вкус млечнокисел продукт, който е по-алкален. Така че, за да я запазим, ние трябваше да намерим по-лек (и по-вкусен) начин за ферментация на нашето мляко.


37°C – Телесната температура се оказва перфектната температура

Първият обогатен с пробиотични бактерии млечнокисел продукт е направен от Активиа през 1986г.

След години проучвания, заменихме стандартните млечнокисели култури с 4 специално подбрани щама, които позволяват ферментация на 37°C в по-ниско киселинна среда. Точната среда, в която нашите пробиотични бактерии могат да се развиват и да направят нашата Активиа по-кремообразна, нежна и полезна за корема.