Въведение към пробиотиците: Зад вълшебната дума

Въведение към пробиотичните бактерии: Зад вълшебната дума

Бактерии, флора, микробиом….. всички термини, които трябва да знаеш, за да се превърнеш в специалист по здравето на храносмилателната система

Бактерии

Микроби и малки едноклетъчни организми. Някои са добри и подпомагат телата ни. Други причиняват болести.
Познай кои харесваме ние.


Бифидобактерия

Вид бактерия във формата на Y, която обича твоята храносмилателна система. Тя може да се намери в нея естествено, но и в някои ферментирали продукти като Активиа.
Това означава, че можеш да увеличиш количеството на естествената микрофлора като ядеш от нашите млечнокисели продукти с пробиотични бактерии.


Ферментация

Разлагане по правилен начин: ре-композиране вместо де-композиране. Като да превърнеш млякото в кисело мляко или зелето в кимчи.
Когато бактерии, дрожди или другите микроорганизми разграждат захарите и въглехидратите в различни киселини, газове или алкохол. Ние използваме уникален 8-часов естествен ферментационен процес, при телесна температура от 37°, която помага на пробиотичините бактерии в нашите продукти да се развиват


Чревна флора

Всички бактерии и микроорганизми, които живеят в твоя храносмилателен тракт. Имаш от 300 до 500 вида, а композицията им е уникална като пръстовия ти отпечатък.


Пробиотици

Полезни бактерии.
Те са живи. И правят много повече за теб от набавяне на хранителни вещества. Наименованието идва от гръцкото и латинското „за живот“.
Ще намериш милиарди живи бактерии във всеки Активиа продукт.

Микробиота

Всички микроорганизми, които естествено съществуват в конкретна среда. Те може да са в тялото ти, само в червата ти, в животните или в растенията.
Бактерии, гъби, вируси, дрожди…ако са живи, са включени в нея. Консумацията на Активиа с пробиотични бактерии е чудесен начин да добавите добри бактерии в организма си.


Микробиом

Точно като микробиотата… но с добавен генетичен материал. Учените често използват тези думи като взаимозаменяеми.
Но ние знаем, че има още нещо.