You are here!!


5 рецепти за овкусена вода за по-добра хидратация

Важно е да сте хидратирани, но след време водата може да ви стане безвкусна, а по този начин рискувате да не поемете препоръчителното количество, само защото не ви се пие чаша обикновена H²O. Овкусената вода идва на помощ! Предлагаме ви нашите пет любими рецепти, които можете да пийвате по цял ден.

Сутрешна мотивация: цитрус и краставица

Започнете деня си с освежаваща овкусена вода, за да се събудите напълно. Нарежете краставица (оставете малко от нея, за да си направите успокояваща вечерна маска за очи) и добавете парчетата към кана с изстудена филтрирана вода. Изстискайте няколко капки лимонов сок, нарежете на парченца останалия лимон и ги добавете към водата. Освежаващият вкус на краставицата допълва идеално киселия лимон. Вместо лимон можете да добавите лайм, портокал или грейпфрут – какъвто цитрусов вкус искате да опитате!

За добро храносмилане след обяд – дребни плодове и мента

Известно е, че ментата подобрява храносмилането, което я прави идеална добавка към овкусената вода за след ядене. Тъмните дребни плодове като малините и боровинките са с високо съдържание на антиоксиданти и имат сладък, плодов вкус*. Кой иска десерт при такава вода? Не забравяйте да разтриете листата от мента и леко да смачкате плодовете, преди да добавите водата, за да освободите вкуса. Пригответе сместа сутринта, за да сте сигурни, че водата напълно ще се овкуси до обед.

Следобедни напитки за слънчеви дни – джинджифил, круша и ванилия

Най-добрата комбинация от вкусове и страхотен коктейл – месестата круша, пикантният джинджифил и сладката ванилия ще зарадват всяко небце. Препоръчваме този микс за слънчеви дни с приятели. Вкусът ще се запази до седмица след приготвянето, така че не се притеснявайте, ако направите повече. Също така, колкото повече съставки добавите, толкова по-добре!

Ако ви се хапва нещо сладко – череши и лайм

Въпреки че се наслаждавате на сладките неща в живота, знаете, че не трябва да прекалявате. Тази овкусена вода ще задоволи глада ви за сладко – черешите придават естествена сладост на водата, а лаймът - приятен цитрусов послевкус. Защо не използвате плодовете, след като изпиете водата, за едно здравословно смути? Черешите и лаймът са прекрасна комбинация за всяка напитка!

След спорт – краставица, лайм и мента

Наградете се след тренировка с хидратираща овкусена вода с краставица, лайм и мента. Пъпешът също е чудесен заместител, ако смятате да използвате краставицата за маска за очи, както споменахме по-горе! И двата вида плод (да, краставицата е плод) са известни с детоксикиращите си свойства, а ментата и лаймът помагат при храносмилането и успокояват мускулните крампи**. Оставете сместа в хладилника за една нощ, за да поеме прекрасните вкусове.

Кои са вашите любими рецепти за овкусена вода, за да сте хидратирани през целия ден?

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот