You are here!!


4 съвета за грижа за храносмилателната ви система всяка сутрин

Искате да започвате сутрините си спокойно и приятно, защото това задава тона за целия ви ден. Грижата за храносмилателната ви система е важна част от това уравнение. Предлагаме ви 4 лесни начина да започнете деня и да стимулирате храносмилането си.

Раздвижете се

Спортът рано сутрин е не само страхотен начин да разбудите ума и тялото си и да се подготвите за предизвикателствата на деня. Когато правите упражнения, червата ви също се движат. Също така спортът успокоява и облекчава стреса, защото енергията и емоциите се пренасочват във физическата дейност*. Веднага щом станете от леглото, направете няколко кратки упражнения от сутрешна йога, няколко кляка или пък отидете да потичате.

Оптимизирайте закуската си

Здравословната, богата на фибри и протеини закуска ще ви достави енергията, от която се нуждаете, за да започнете деня, и ще ви помогне да постигнете целите, които сте си поставили. Една чудесна възможност, която съчетава както фибри, така и протеини, е кисело мляко с мюсли без захар и няколко начупени ядки. Варени яйца със спанак соте е друго страхотно предложение за закуска.

Направете си самомасаж

Изследванията сочат, че стресът може да се отрази негативно на стомаха и червата ви. Един от начините да си върнете спокойствието и да започнете деня с чувството, че държите нещата под контрол, е да си направите самомасаж като леко натискате стомаха си. Отделете си 5 минути за такъв масаж под душа или докато се мажете с хидратиращ крем след това.

Свържете се отново с вътрешното си аз

Последвайте предишния ни съвет и започнете деня със спокойствие и вътрешна хармония, защото това е важна предпоставка да се справите уверено с предизвикателствата. Отделете 5 минути всяка сутрин за медитация, като се съсредоточавате върху дълбокото дишане и правилната поза с изправен гръб. Изследванията сочат, че тези практики помагат за концентрацията и подобряват физическата издръжливост и психиката**.

Споделете вашите съвети за мотивираща сутрешна програма!

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот