You are here!!


3 нови и изкусително вкусни модни тенденции в храненето

Здравословният начин на живот е на мода и постоянно се появяват вкусни и полезни кулинарни изобретения. Ето няколко изкушаващи нови предложения, които ще внесат колорит в живота ви и ще събудят вкусовите ви рецептори!

Сушибургер

Бургерът от години е символ на нездравословната храна, но сега има нови и изобретателни начини да го преобразим в нещо полезно. Знаете ли коя е най-новата сензация, дошла направо от Азия? Американско и азиатско се сливат в едно вълнуващо ново цяло, наречено сушибургер.

Приготвя се много лесно: вместо класическото хлебче използвайте лепкав ориз, добавете традиционни японски зеленчуци като авокадо, краставица, маринован джинджифил или водорасли, а след това и месото. Може да опитате и вегетарианския вариант, като заместите месото с джакфрут.

Смути купичка

Смути купичките са бързи и лесни за приготвяне и са чудесен здравословен избор за дами, които винаги са в движение.

Приготвяне: Направете гъсто смути, сипете го в купичка и прибавете любимите си плодове и добавки като сусамово семе, годжи бери, смокини, боровинки или банани. Най-важното е наистина да се насладите на тази шарена, вкусна и лесна закуска. Няма по-прекрасен старт на деня!

Златно лате

Мечтаете ли за топла и хранителна напитка? Златното лате е точно това, което искате. „Златното мляко“ е с ниско съдържание на захар и е пълно с полезни съставки, но не го бъркайте с напитките, които съдържат кафе и се продават в супермаркетите. Съставките са кокосово мляко, канела, джинджифил, мед и куркума. Куркумата се използва често в индийската кухня, съдържа антиоксиданти, има противовъзпалително действие и придава на храната страхотен златист цвят.

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот