You are here!!


Предизвикателствата: Как да се справим с тях и да отпразнуваме успеха

Ето няколко ежедневни лични предизвикателства: да получите отдавна чаканото повишение, да накарате сина си да си изяде зеленчуците или да изпълните всички задачи от списъка си. Когато най-сетне постигнете нещо, заслужавате да се поздравите за добре свършената работа! Пътят към успеха – независимо дали поставената цел е в личен или професионален план – може да бъде осеян с по-малки моменти на радост. Има много неща, с които можем да се гордеем, но често не обръщаме внимание на малките успехи. Когато отделим нужното време за постигането на дадена цел, шансът за успех се удвоява. Ето три идеи как да отпразнувате успеха.

Водете си дневник на успехите

Воденето на личен дневник може да ви помогне да откриете себе си, в него може да записвате абсолютно всичко, да съхранявате спомените си и да се връщате към тях по-късно. Когато се съсредоточим върху бъдещето, забравяме да се наслаждаваме на настоящето. Защо не започнете да отделяте по няколко минути всеки ден, за да си записвате нещата, които се радвате, че сте постигнали, милите думи на половинката си или поздравленията за добре свършената работа, получени от шефа?

Поглезете се

След положеното усилие е време за награда. Поглезете се и си купете обувките, които толкова много искате, отидете на спа или на фризьор – няма „големи“ и „малки“ награди. Важното е да се чувствате в хармония със себе си. Каквато и награда да изберете, тя е прекрасен повод да се вдъхновите и следващия път да надминете себе си.

Споделяйте личните си успехи

Всички сме чували, че щастието е истинско, само когато е споделено. Ако споделяте добрите новини и личните си успехи с останалите, вие само ще увеличите многократно хубавите чувства, които вече изпитвате. Вашите близки не просто ще се радват за вас – споделеното щастие ще направи връзката ви още по-силна. И така, кога ще поканите най-добрите си приятели или семейството на вечеря, за да отпразнувате заедно най-новото ви постижение?

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот