You are here!!


На какво ни учат предизвикателствата?

Независимо дали става въпрос за ремонт на дома, връщане обратно в университета на 40 г. или създаване на собствен бизнес, всички ние се сблъскваме с предизвикателства, с които искаме да се справим. Не е нужно да правим чудеса от храброст, за да надминем самите себе си. Всеки ден се изправяме пред малки предизвикателства – по-трудно или по-лесно разрешими в зависимост от човека. За някои е предизвикателство да поискат повишение, за други – да си сменят професията. Изправянето пред предизвикателства ни вади от зоната на комфорт, обърква рутината ни, кара ни да поемаме рискове и да преминаваме отвъд това, на което мислим, че сме способни.

Какво ни спира.

Понякога не можем да направим крачката. Ах, тези гласове в главата ни, които ни нашепват, че сме „твърде стари” и „никога няма да се справим”. Ние сами си създаваме трудностите, породени от страхове или травми от миналото. Убеждаваме сами себе си, че не сме способни или нямаме време (децата, работата), така че въобще не правим тази първа крачка.

И въпреки това всички ние сме достатъчно способни, защото всички притежаваме прекрасни качества – смелост, упоритост и сме способни да прощаваме – печелившето трио за справяне с предизвикателствата.

Ползите са огромни.

Ползите са за всеки аспект на живота ни – професионалният, личният и емоционалният. Както се казва: „Късметът се усмихва на смелите”. Не само ще ликува гордостта ни – веднага ще усетим колко добре се чувстваме само от факта, че сме поели риск. Когато се осмелим да направим нещо, нашето самочувствие нараства и откриваме, че притежаваме неподозирани качества. Това ни дава нови сили, които ще са добре дошли в различни ситуации.

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот