You are here!!


МОЯТА 2019 ЗА ТЯЛОТО

За една по-енергична 2019 г.

 

„Твоето тяло е твоят храм“, са казали мъдрите хора. И независимо от нашата възраст, начин на живот, приоритети и отговорности, трябва всекидневно да се връщаме към него с мисъл, внимание, грижа и позитивно отношение.

С много хъс и смели обещания започваме всяка нова година – „Ще спортувам по-често“, „Ще се храня по-пълноценно“, „Ще спя по 8 часа на денонощие“, и когато вихрушката на ежедневието ни завърти, забравяме бързо, спазваме по-рядко и отлагаме по-често тези обещания пред себе си.

Тук в подкрепа на всекидневната мотивация, съзнателна концентрация върху личните нужди и ясна организация на времето с грижа за тялото идва „Активиа“ – с мотивиращ съвет, мисъл или послание на всяка капачка.

Защото трябва да си напомняме, че на първо място е важно как се чувстваме и след това, как отдаваме себе си на семейството, работата и всекидневните задължения.

Затова са ни нужни няколко основни стъпки, всички в достатъчна степен важни, за да сияете отвътре и да пренасяте доброто си настроение на всички наоколо:

Достатъчно почивка – С няколко страници от хубава книга, увлекателен филм, приятен разговор с приятелка, време за хоби, кратко пътуване, преглед на любими сайтове.

Здрав сън – Дори да не стигнеш бленуваните 8 часа сън, то малко подготовка с успокояваща музика, ароматни свещи и леко четиво, ще те предразположат към пълноценен сън. Стой далеч от всички разсейващи устройства с постоянни нотификации, неангажиращо съдържание и спорен принос за интересно прекарване на свободното време.

Пълноценно хранене – Сутрешна закуска, обяд, вечеря и две малки междинни хранения е мечтаният хранителен план за всяка жена, която има нужда от много енергия, за да бъде активна, решителна и мотивирана всеки ден.

Спорт – В залата, навън или у дома, времето за физическа активност със спортен характер се изплаща многократно с енергия за цял ден, мотивация за активен живот и безброй усмивки.

Позитивни емоции – Не всеки ден е прекрасен, но животът ни зависи от нашите избори. Дали ще бъдем мрачни и отегчени или свежи и усмихнати е не само въпрос на добро здраве и хубаво настроение, а на вътрешна настройка – да минимизираме дразнителите, да ангажираме времето си с позитивни мисли и да бъдем спокойни и благодарни за всичко присъстващо и важно в живота ни. С добри емоции, тялото ни сияе, има потенциал за всяко предизвикателство и сила за страхотни приключения!

 
ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот