You are here!!


Кой е източникът на вътрешната ви сила?

Когато сме разкъсани между работата, семейството и социалния живот, дните понякога могат да ни се сторят безкрайни. Щом се сблъскат с трудности, някои хора се пречупват психически, а други могат да продължат да гледат позитивно, каквото и да се случва. Каква е тайната на тези Жени чудо? Такива са си по природа? Някаква магическа рецепта? Не – научили са се да черпят от вътрешната си сила, за да приемат смело предизвикателствата, да са позитивни и проактивни. Добрата новина е, че всички можем да култивираме тази позитивна енергия.

Насочете поглед към нови хоризонти

Танци, разходка сред природата, приготвяне на здравословно ястие – всеки от нас има свой начин да се разтовари. Но често сме затрупани със задачи, отлагаме тези простички наслади и забравяме забавните неща, които преди сме правили с удоволствие. Затова е добре да намерим баланса в живота си и отново да го направим по-забавен.

Понякога знаем какво наистина ни се прави – искаме да прекараме повече време с любимите хора или да изпуснем парата с хубава тренировка във фитнеса. Ако се колебаем, най-добре е да започнем да гледаме по-леко на живота – това е прекрасен начин да обърнем поглед към нови хоризонти. Използвайте вътрешната си енергия, за да опитвате по нещо ново всяка седмица. Рано или късно ще откриете заниманието, което ще разведри дните ви. Ако се окаже, че е нещо, в което вече ви бива, още по-добре!

Не бъдете толкова критични към себе си

Вътрешният глас понякога тормози дори най-позитивните хора. Мнозина твърдят, че е възможно да прочистиш ума си напълно, но това не е вярно. Но има начини да направите вътрешната си нагласа по-позитивна. Погледнете нещата отстрани – да, дъщеря ви е изкарала слаба оценка, но по принцип е отлична ученичка. Пък и това е чудесен повод да ѝ предадете знанията си по литература.

Планирайте лични срещи

Най-добрият начин да почувствате вътрешната си енергия е като прекарвате време с близките си. Защо не започнете да планирате срещи? Избирайте идеалния момент всяка седмица, за да излезете на вечеря с любимия човек или да отидете на спорт, или на пазар с детето си. Новите запознанства също могат да ви заредят – станете член на организация за защита на природата или се присъединете към хуманитарен проект. Обградете се с вдъхновяващи хора – това само ще ви е от полза и ще увеличи вътрешната ви сила.

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот