You are here!!


Как позитивната нагласа може да ни направи по-продуктивни?

Когато работим с позитивна нагласа, професионалният ни живот се подобрява и ставаме по-продуктивни. Ами ако тайната на по-високата продуктивност не е времето, което прекарваме в работа, а вътрешната ни нагласа?

Истината е, че ако сте настроени по-позитивно, ще постигате повече, ще се чувствате по-добре и много по-организирани на работното място, дните ви ще станат по-приятни и много по-лесно ще се справяте с проблемите.

И така, как да останете в добро настроение, независимо какво ви се случва?

За да започнете работната седмица в добро настроение, фокусирайте се върху три момента, заради които очаквате с нетърпение понеделника. Вместо да се притеснявате за предстоящата среща с шефа, опитайте да мислите за вълнуващия нов проект или за приятните разговори с колегите по време на обедната почивка. Концентрирайте се върху всички неща, които осмислят деня ви, които ви правят щастливи – те ще ви дадат позитивната енергия, от която се нуждаете, за да изпълните всичките си задачи.

Понякога дори най-малките жестове могат да правят чудеса. Например ако се усмихваме по няколко пъти на ден, намаляваме нивото си на стрес и подобряваме настроението си. Доказано е, че се чувстваме по-добре и когато правим комплименти, държим се дружелюбно, споделяме и помагаме на другите. Ако атмосферата на работното място е позитивна и всички си помагат, целият екип ще бъде много по-сплотен и креативен. Няма да е изненадващо и ако колегите започнат по-често да ви помагат, за да покажат, че ви ценят.

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот