You are here!!


Как да се възползвате максимално от творческите си заложби

Вродените творчески заложби са много полезни както в личния живот, така и в професионалния – помагат ви да мислите извън рамките, да намирате решения на привидно неразрешими проблеми и внася нотка на оригиналност във всичко, което правите. Представяме ви няколко предложения как да се възползвате максимално от творческите си заложби на работното място и в свободното време.

Как да сте креативни на работа

Разликата между въображението и творчеството е сбъдването на идеите ви, а няма по-добро място за това от работата, защото колегите и клиентите ще оценят и извлекат полза от творческия ви устрем!

Направете така че работното ви място да влияе благоприятно на креативността ви. Как да го постигнете? Достатъчното светлина и удобният интериор ще стимулират творческата ви енергия. Правете редовно кратки почивки, за да освежите ума си и оставете идеите сами да дойдат.

Ако усещате напрежението от крайния срок, нагласете аларма, свалете си часовника, оставете телефона и покажете на колегите си, че имате нужда от време да останете сама. Когато не гледате как текат секундите и не усещате напрежението от погледите на колегите над рамото ви, умът ви ще се успокои и въображението ви ще заработи.

Креативност през свободното ви време

Можете истински да развихрите въображението си през свободното си време, без да го съсредоточавате върху работни проекти. Почерпете сили от творческата си енергия, когато имате свободно време, като си запишете десет различни идеи. Те могат да са свързани с всичко: от идеи за празнуване на рождения ден на приятел до различни начини на ползване на кламери (това е реален тест, който се ползва за определяне на нивата на творческо мислене). Мислете за това като за упражнение за загрявка на въображението ви!

Новите хобита са страхотен начин да се възползвате максимално от творческите си заложби. Тъкмо когато сме изправени пред нови и предизвикателни ситуации, умовете ни се развиват най-много. Можете да посещавате курс по фотография, да се научите да свирите на нов инструмент или да опитате да сготвите трудна рецепта.

Като говорим за предизвикателства, не влизайте в коловоз в свободното си време - поставете си творчески предизвикателства и използвайте въображението си. Можете ли да сготвите вкусна вечеря само с пет продукта? Можете ли да нарисувате набързо всеки човек, когото сте видели в метрото днес? Ако трябва да опишете всеки член от семейството си само с една дума, каква ще бъде тя? Тези малки игри карат ума ви да се съсредоточи, да помни, да си представя и да мисли.

Редовният сън всяка нощ е много важен, когато искате да настроите ума си творчески. Ако не спите достатъчно, ще се чувствате изтощени и разконцентрирани на сутринта, а това не влияе добре на въображението ви! Хубавият сън през нощта и поемането на достатъчно вода е идеалната рецепта за креативен ум – както в офиса, така и извън него.

Чувствате ли се вдъхновени? Хайде да развихрим творческия си потенциал!

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот