You are here!!


Екзотичната сила на мангото

Родината на мангото е Югоизточна Азия и най-вече източните райони на Индия, където го наричат  „Краля на плодовете”. Слави се с тази си титла поради многобройните полезни свойства, любопитни факти и легенди около него. 

Полезни свойства

 

В зеленото манго съдържанието на витамин С е с по-голяма концентрация, отколкото в узрялото. За сметка на това в зрелия плод се повишава количеството бета-каротин. Нещо повече, освен витамин С, плодът съдържа повече от 20 различни витамини, минерали и фибри, което го прави силен боец срещу диабета. Освен това подпомага загубата на тегло, регулира храносмилателните процеси и почиства кожата. Всичко това го прави силен антиоксидант със страхотни пречистващи и балансиращи тялото свойства.

 

Мангото е изключително благоприятно при подлагане на диети, защото има естествен сладък вкус, който потиска апетита. Всъщност екзотичният плод съдържа 83% вода, а приемането на храни, които имат високо съдържание на вода (и по-малко калории) засищат повече, въпреки че количеството е по-малко. Изследване на Университета в Пенсилвания показва, че приемането на плодове преди хранене намалява количеството на порцията, необходима за засищането на организма. Няколко други проучвания доказват, че спазването на нискокалорична диета с храни като мангото е ефективен начин за сваляне на килограми.

 

До тук всичко звучи страхотно, но когато се замислим за полезни храни, които укрепват костите и са богати на калций и витамин D, обикновено се сещаме за прясно или кисело мляко. За наша най-голяма изненада скорошни изследвания показват, че мангото и по тази точка не отстъпва с полезните си свойства под кората. От там ни хрумна и една идея, която днес наричаме Активиа пълнозърнеста с манго! Пълнозърнестите елементи от своя страна се усвояват бързо, като оставят чувство за ситост, но не товарят храносмилателната система за повече от няколко часа.

 

Ако вече имаш впечатления от тази страхотна комбинация, сподели ни мнението си във фейсбук страницата ни - линк. Ако ли пък не, Активиа пълнозърнеста с манго те очаква в хладилната витрина на най-близкия хранителен магазин.

 

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот