You are here!!


Връзката между Bifidus и другите бактерии

Bifidus ActiRegularis и нашата уникална комбинация от бактерии

За да създадем оптималните условия за развитието на Bifidus ActiRegularis, ние използваме патентована технология и уникална комбинация от пет бактериални щама, които гарантират, че всяка кофичка Активиа съдържа минимум 4 милиарда бактерии Bifidus ActiRegularis.

Когато стартирахме производството на Активиа, киселото мляко традиционно се приготвяше при температура от 43°C и при киселинни условия, които не бяха подходящи за развитието на Bifidus ActiRegularis. Така започнахме да разработваме технология и прецизна комбинация от бактерии, които да създадат по-благоприятна среда.

След многогодишни проучвания, ние избрахме един конкретен щам Streptococcus thermophilus и два точно определени щама Lactobacillus bulgaricus, които позволяват ферментацията да се случи при 37°C и в по-ниско киселинна среда. Именно тези условия позволяват на бактериите Bifidus ActiRegularis да се размножават и да достигнат високите нива, които придават мекия вкус на Активиа. Добавихме и щам на Lactococcus lactis към нашата уникална комбинация – той допринася за кремообразната текстура и подпомага развитието на Bifidus ActiRegularis в млечната матрица.

Нашата комбинация от тези четири щама и Bifidus ActiRegularis прави Активиа различни от всички останали продукти.

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот