You are here!!


Вашата история: Нещата, които дават смисъл на живота ви

Луиз е на 43 години. Сама се грижи за детето си и е изключително работоспособен и енергичен журналист. Иска да прекарва време с приятелите си, но също така иска да възпитава добре дъщеря си. По-долу тя споделя своята история.

„Когато осъзнах, че животът ми е толкова забързан, че не мога да му се насладя, стигнах до заключението, че ми липсва нещо важно. Така че станах по-организирана. Награждавам се с малки неща, които ми позволяват да съм в хармония със себе си, помагат ми да се насладя на живота и да успокоя ума си. Например се наслаждавам на хубавата храна. Простата храна. Но храната, която обичам, не просто такава, която ще ме засити и ще изям набързо или защото съм на строга диета. Също така отделям време за дейности, които обичам. Понякога дори не правя нищо – вместо да запълвам графика си, без да се мислям какво обичам или какво ще ми се отрази добре. И отделям време наистина да пожелая нещо, преди да си го купя, да си мисля за него, да си го представям, да мечтая за него, да се подготвя за момента, в който ще го получа, да отпразнувам този момент, след като вече съм се насладила да си го представям.

Също така се научих колко е важно да изпразвам ума си, да слушам тишината и по този начин да виждам какво ми предлага животът. Така напълно оценявам това, което е около мен, осъзнавам всяко нещо и избирам върху какво да се съсредоточа и какво не ме интересува.

Избирам наново музиката, която ми се слуша, която искам да преоткрия, подреждам и избирам дрехите, които искам да задържа и тези, които ще изхвърля; същото важи и за входящите разговори, когато решавам кога да вдигна и кога не. Правя това и с входящата поща, питам се дали наистина искам да прочета този имейл сега или по-късно, мислейки за всички тези хора, с които искам да прекарам времето си, и за тези, с които не искам... Когато успея да намеря време за тези малки неща в живота си, тези простички моменти, които изглеждат обикновени и незначителни, се чувствам силна и по-щастлива.”

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот