You are here!!


Вашата история: Моите съвети как да сме добре организирани Активиа

Вероник е на 50 години. Тя живее в града и е майка на три деца (на 16, 18 и 20 години). Работи като бизнес директор в дигитален стартъп. Между семейството и работата нейната цел си остава да отделя време и за себе си. По-долу споделя своята история.

Според мен "добра" организация не съществува - или си организиран, или не. Имам работа, изпълнена с напрежение, партньор и три деца, така че нямам избор - трябва да съм организирана, ако не искам животът ми да е хаотичен и неуправляем. Голямата ми тайна е да приема, че трябва да "загубя" време, така че да спечеля повече. Научих се, понякога на свой гръб, че трябва да чета внимателно инструкциите (това може да изглежда скучно), за да разбера много по-бързо как работи някакво ново устройство. Отделям време, за да се подготвя за среща с клиент или друга работна среща, което намалява наполовина времето, което отнема самата среща, а също така ефективността нараства. Чета рецептите от началото до края, преди да започна да готвя, за да си спестя нервите и разочарованието... Преди да се захвана с каквато и да било задача, абсолютно винаги си задавам въпроса какво искам да постигна, как възнамерявам да го постигна и с колко време разполагам.

За да отговоря на тези въпроси, трябва да взема предвид с каква енергия разполагам в момента. Това ми помага да осъзная дали сега наистина е най-доброто време да се заема със задачата или може би трябва да я отложа за по-подходящ момент. Това противоречи на военната организация, но да намеря моя подход е успокояващо и в крайна сметка ми дава много свобода. Колкото съм по-организирана, толкова съм по-спокойна и ми е по-лесно да намеря време, ако възникне нещо неочаквано, време за забавление и дори за невероятния лукс да не правя нищо.”

ВДЪХНОВИ СЕ
Здравословен начин на живот